Bőrprobléma

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Lányom 21 éves. Enyhébb érzékenysége állandóan volt a kozmetikumokkal kapcsolatosan, megjegyzem csak azon a helyen ahol ezeket használta. Ebben a hónapban túl van egy kemény egyetemi szesszión, terv leadás stb. Megjelentek a testén, más zónákon, mint amit az előbb felsoroltam, nagy piros foltok, amelyek viszketnek, enyhén hámlanak. Elég nagy területen helyezkednek el, mintha a széle fele pirosabb, enyhén hámló és viszkető felületek. Mivel más helységben lakik, nem tudom mennyire táplálkozik helyesen. Ö szerinte sok zöldséget, sajtfélét fogyaszt, kevés kenyeret használ. Húsételeket keveset fogyaszt, levesféleséget készít magának.
Azt szeretném megkérdezni, a bőrgyógyászhoz amikor elmegyünk, kérjünk minél átfogóbb laborvizsgálatot, gondolok itt vérvizsgálatra, székletvizsgálatra, vizeletvizsgálatra, esetleg kérdezzünk rá a candida típusú betegségre?
2011. 02. 17. | 20:31

Kedves Kérdező!
A látható klinikai kép alapján a bőrgyógyász már valószínűleg fel is állítja a diagnózist. Amennyiben olyan betegség gyanítható, mely belsőszervi eredetre vezethető vissza, kollégám biztosan megjavasolja ill. elvégzi a szükséges kivizsgálást. Amennyiben módjukban áll, érdemes a bőrgyógyászati vizsgálatra már magukkal vinni egy friss laboreredményt vérkép, ionok, májenzimek, AST, CRP és vizelet értékekkel.
Valamely ekcéma valószínűbb a leírtak alapján, mint a bőrfertőzés. A vizsgálatig is javasolt valamilyen testápoló használata.

Orvosszakértő 2011. 02. 22. | 08:56
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close