Emésztőszervi probléma

Orvos válaszol rovat
Már több mint egy éve szenvedek emésztési problémákkal. Szinte nincs olyan nap, amikor ne puffadnék és ne görcsölnék, a gyomrom is elég gyakran fáj. Mikor elmentem orvoshoz megállapította, hogy gyomorfekélyem van, melyre írt fel gyógyszert is. Több hónapon keresztül szedtem a felírt gyógyszert, de változás nem állt be az állapotomban. Majd újabb orvost látogattam meg, újabb gyógyszer következett, de az állapotomban állandó változás nem történt. A napok elég kellemetlenül telnek a tünetek miatt.
Kérem segítsen tanácsával, hiszen szervi elváltozást a fekélyen kívül nem találtak nálam, mégis sokszor olyan görcseim vannak, hogy nem bírom elviselni.
2012. 03. 13. | 20:51

Kedves Kérdező!
Az első lépés az étkezési napló vezetése. Számolja ki a bevitt összetevőket. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Alkalmazzon probiotikus kúrát, és minden nap mozogjon legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Amennyiben az életmódváltás és táplálkozási szabályok betartása sem segít legyen egy gasztroenterológiai szakvizsgálat.

Orvosszakértő 2012. 03. 17. | 19:36
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close