Fogyás pszichológiai akadályokkal

Orvos válaszol rovat
22 éves létemre régóta küzdök súlyproblémákkal. Sokféle diétát kipróbáltam, melyek nagy része be is vált, azonban tartós eredményt sosem szült. Több komoly érzelmi és fizikai traumán estem át eddigi rövid életem során, amik miatt egyre távolabb éreztem magamtól az embereket, egyre kevesebb megértést és szeretetet kaptam. Lassanként képtelen voltam megbízni bárkiben - beleértve a legközelebb állókat: a családtagjaimat is. Gyanakodni akkor kezdtem, hogy problémám nem evés-jellegű, mikor felfigyeltem rá, hogy a rendszeres sport és testmozgás sem változtat a súlyomon, s egy idő után már nem is stabilizálja azt.
Sok elfojtott érzelmem van, amiket évek óta kiemelt figyelemmel igyekeztem felszínre juttatni és feloldani, mindezidáig kevés sikerrel. Közben a probléma csak súlyosbodott, míg mostanra az egészségem is veszélyben van már. Szeretnék szakszerű orvosi segítséget kapni, azonban a bizalmam fektetni nehezen tudom ismeretlenekbe, és sajnos anyagi helyzetem nem ad lehetőséget rá, hogy tartósan továbbra is csak „próbálkozzak”. Kérdésem az lenne, hogy milyen anyagi megterhelést jelent egy pszichológus szakember kezelése, valamint, hogy tudnak-e ajánlani ilyen felkészült megfelelő személyt?
2010. 11. 30. | 22:17

Kedves Kérdező!
Első lépés, hogy vezessen étkezési naplót. Legyen meg a napi 5 étkezés, és ne legyenek éhezéses periódusok. Minden nap mozogjon legalább fél órát (séta). Pszichológust, már csak a lakhely ismeretének hiánya miatt is, nem tudok javasolni. Kérje háziorvosa segítségét, aki ismeri a környéken a lehetőségeket. Az ár rendkívül változó, de a valóban képzett szakember ismeretét meg kell fizetni.

Orvosszakértő 2010. 12. 06. | 13:01
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close