Lúgosítás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Életemet meghatározó kérdéssel fordulok Önökhöz.
Kérdésem: 20éve hipertóniás beteg vagyok. Az alábbi gyógyszereket szedem: Micardis Plusz 40/12,5mg.tabl., Nebilet, Nitro-Dur 0,2mg/óra tapasz.
Kicsit magas a koleszterinem de egy gyógyszert sem toleráltam. Az ASA-t sem tudtam szedni. Pánikbetegségemre: Xanax SR 2mg retard tabl., alkalmanként ha szükséges a 0,5 kis xanax-szot, Citapram 20mg. tabl.,alváshoz az Imovane 7,5mg.tabl. Ha kiugrásom van vérnyomás esetén a Tensiumin 25mg.-ből, ha nem használ a Codaflex sprayt. Sav-lekötőnek mindennap Ranitidin B 150mg. szedek,esetenként Noacidot. Szeretnék olyan gyógynövényekből álló teakeveréket fogyasztani napközben, hogy javuljon a szervezetem savbázis egyensúlya(már sok teafélével próbálkoztam, ennek ellenére nem javul-nem tudok kellőképpen lúgosítani. étrend változás és természetes gyógymód alkalmazásában kérem jótékony segítségüket.
Őszinte köszönettel
2011. 05. 05. | 10:51

Kedves Kérdező!
Az életmódváltás és a stresszkezelés a kulcs. Vezessen étkezési naplót és minden nap számolja ki a bevitt kalóriát és összetevőket. Minden nap mozogjon legalább fél órát (séta). Kerülje az egyszerű szénhidrátot, zsíros-fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Fogyasszon minél több friss zöldséget. Ezek betartása és az életmód, táplálkozás helyes irányba terelése fogja a megoldást jelenteni.

Orvosszakértő 2011. 05. 09. | 11:57
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close