Szénhidrátmentes diéta

A szénhidrátmentes diéta a szénhidrát, a szacharid bevitel csökkentését írja elő. Számtalan diéta arra az elvre épít, hogy növelni kell a fehérjebevitelt, emellett pedig nélkülözni kell az étrendből a szénhidrátokat, így például a cukrot és a keményítőt.

Hatékony a fogyás szempontjából a szénhidrát -bevitel csökkentése, de közben másra is figyelni kell. Ezek a diéták, mint például az Atkins diéta is, előidézhetik az artériák elzáródását, drasztikusan megnőhet az esélye a szívinfarktus és az agyvérzés kialakulásának.

A legnagyobb veszély azonban abban rejlik, hogy ha mellőzzük a szénhidrátokat, nem változik a vér zsírtartalma, és az egyéb jelek, amely például a vérképből kimutatható, nem utalnak az erekben közben vészesen gyarapodó lerakódásokra.

Ráadásul a komplex szénhidrátok által tartósabban kialakul a jóllakottság érzése, Amennyiben az étrend ezekből tevődik össze, spórolhatunk a bevitt kalóriák mennyiségén. Ha pedig nassolni szeretnénk, akkor előre vesszük a fontossági listán a komplex szénhidrátokat, és ezeket juttatjuk be a szervezetünkbe.


close