Léböjt kúra

A léböjt kúrának a fogyás csak az egyik előnyös tulajdonsága. Amikor valaki léböjt kúrába kezd, akkor az emésztőrendszerének lehetősége van pihenni és újraprogramoznia magát. A folyadék könnyebben emészthető, mint a szilárd táplálék, így a szervezetnek kevesebbet kell dolgoznia.

A léböjt kúra lépéseiről olvashat a következőkben.

A növényi alapú léböjt kúra, amely magában foglal zöldség- és gyümölcsleveket, a bőrt fiatalosabbá és élénkebbé teszi. Ez a változás már akár 24 órával a léböjt kúra kezdete után észrevehető. A léböjt kúra további előnye a méregtelenítés, az energia fokozódása és a jobb általános hangulat.

Fontos tudni, hogy a léböjt kúrát csak rövid ideig lehet folytatni. A kalória drasztikus korlátozása hosszú időn keresztül nem egészséges.

A léböjt kúra lépései

  • Döntsük el, mennyi ideig tartson a kúra. A kezdők általában 3-7 napos léböjt kúrát tűznek ki célul.
  • Győződjünk meg arról, hogy a kitűzött időszakra nem esik valamilyen előre látható stresszes helyzet. A léböjt kúra során viszonylagosan nyugodt állapotban kell lennünk.
  • Vásároljuk meg a szükséges hozzávalókat. Szükségünk lesz friss gyümölcsökre és zöldségekre, gyógyteákra és vízre. Az élelmiszer minősége különösen fontos a léböjt kúra során, ezért a biotermékek fogyasztása javasolt.
  • A léböjt kúra során a víz a fő folyadékforrás, naponta legalább 8 pohárral kell elfogyasztani belőle. Egy nap alatt legfeljebb három pohárnyi zöldség- vagy gyümölcslé iható, nagyobbrészt inkább zöldség fogyasztandó. A zöldségek ugyanis több emésztőenzimet tartalmaznak. Gyógyteák korlátozás nélkül ihatók, de semmilyen édesítőszert ne használjunk.
  • A kimerítő testmozgás nem része a léböjt kúrának. Jó ötlet hosszú sétákat tervezni, de nem cél az izzadás. A szervezetnek a léböjt kúra során pihenésre van szüksége.
  • A léböjt kúra után fokozatosan térjünk vissza a szilárd ételekhez. Kezdjük levesekkel és főtt zöldséggel, majd ehetünk teljes kiőrlésű gabonát és gyümölcsöket. A nehezen emészthető ételek (hús, tejtermékek) a legvégén kerüljenek vissza az étrendbe.

close