Méregtelenítés salaktalanítás

Méregtelenítés salaktalanítással is történhet. A mérték a lényeg, a hosszan tartó salaktalanításnak ugyanis nincs sok haszna. Mire figyeljünk?

A méregtelenítés célja az, hogy a szervezetben felhalmozódott salakanyagok és méreganyagok kiürüljenek. A méregtelenítés rendszeres elvégzése hasznára van a szervezetnek, de a drasztikus és hosszú ideig tartó méregtelenítő kúrának már nincs orvosilag bizonyítható haszna.

A kúrák többfélék lehetnek, de általánosságban elmondható, hogy közös pont a bő folyadékfogyasztás, mely leggyakrabban gyógytea vagy szénsavmentes víz, illetve a szilárd táplálék bevitelét általában javasolt jelentősen lecsökkenteni vagy kerülni.

A méregtelenítés egy egészséges, erős szervezetnek is okozhat nehézségeket, sokszor akaraterőt, lemondást kíván. Egy beteg, legyengült szervezetben pedig komoly egészségkárosító hatása is lehet, ezért mielőtt belevág, feltétlenül kérje ki kezelőorvosai, háziorvosa véleményét.

Egyes kórképek esetén egyáltalán nem ajánlott belevágni a méregtelenítésbe, például ha cukorbeteg, szívelégtelenségben szenved, illetve egyes pszichiátriai betegségek esetében.


close