Rossz táplálkozási szokások

A rossz táplálkozási szokások kialakulásához a tudatosság hiánya, a rohanó életmód és a rosszul rögzült szokások vezetnek. Túl sokat eszünk, vagy nem eszünk, sok cukrot, fehér lisztet fogyasztunk, és nem iszunk elég vizet.

A következőkben a leggyakrabban elkövetett táplálkozási hibákról olvashat.

1. Nagy evés-ivás
Az alacsony rosttartalmú, de cukorban, sóban gazdag, vagy részben hidrogénezett zsírokból hajlamosak vagyunk többet fogyasztani. A finomított, feldolgozott élelmiszerek túlfogyasztása az elhízás egyik fő okozója.

2. Éhezés
A nagy lakomák után következik az éhezés. A reggeli kihagyása következtében a test 12-18 órán keresztül nem jut tápanyaghoz, ezért több zsírt raktároz el.

3. Tudatosság hiánya
Sokan nem fordítanak figyelmet arra, hogy mennyi kalóriát és zsírt fogyasztanak naponta, erre különösen a rendszeresen étterembe járóknak kell odafigyelni. A sok plusz kalória zsír formájában raktározódik el.

4. Cukor, fehér liszt, koffein és egyszerű szénhidrátok
A cukor és a koffein megemeli a vércukorszintet. A sok üres kalória (cukor, fehér liszt) hatására több, nehezebben elégethető zsír raktározódik el.

5. Reggeli
A reggelit lehetőség szerint nyugodtan, a falatokat jól megrágva fogyasszuk el.

6. Kevés vízfogyasztás
A víz elengedhetetlen alapfeltétele a test és az agy működésének. A kóla és a kávé elvonja a vizet a szervezettől. A rendszeres vízfogyasztás a jó közérzet kulcsa.


close