Injekciós zsírbontás

Az injekciós zsírbontás másik elnevezése a mezoterápiás zsírbontás, amelyek közül kettő ismert. Az egyik hatékonyabb, a másik kevésbé.

Az egyik a kevésbé hatékony, ennek során a zsírsejtek anyagcseréjét fokozó anyagokat, így például L-karnitint, koffeint juttatnak be. Ez a típusú kezelést heti rendszerességet igényel, ebből ajánlott 5-10 alkalom.

Kétségbe vonható a hosszú távú eredményesség, a mesterségesen kiéheztetett, “kipréselt” zsírsejtek ugyanis a kezelést követően egy bizonyos idő után, akár hetekkel később ismét megnőnek eredeti nagyságukra. Leginkább ez a kezelés várja a kozmetikai szalonokba érkezőket.

A másik, és a lényegesen hatékonyabb eljárás, amikor a zsírsejtmembránt feloldó, a sejtet elpusztító hatóanyagot kapnak a páciensek a mezoterápiás kezelés során ennek hatására a zsírsejtek szétroncsolódnak. A nehezen ellenőrizhető sejtpusztulás egyik következménye lehet a megemelkedett vérzsír-szint.

Akkor eredményes a kezelés, ha kiegészül megfelelő táplálkozással és mozgásprogrammal. A nem megfelelő étrend és életmód következtében zsírraktározást indítanak az így összezsugorodott zsírsejtek, vagy a maradék “normális” zsírsejtek.


close