Méregtelenítés béltisztítás

A méregtelenítés béltisztítás segítségével alapvető fontosságú a szervezet számára. Történhet gyógynövények használatával és beöntésekkel.

A méregtelenítő kúrák többfélék lehetnek aszerint, hogy mennyire drasztikusak, melyik szerv detoxikációját célozzák meg.

A béltisztítás alapvető fontosságú a szervezet méregtelenítése szempontjából. A tápcsatornán keresztül juttatjuk be a méreganyagok jelentős hányadát, és a kiválasztott méreganyagok egy része is a tápcsatornán keresztül távozik a szervezetből.

A méregtelenítésben az egyik legjelentősebb szervünk a máj. A béltisztítás történhet gyógynövényekkel végzett hashajtással: így a fokozott bélmozgás révén az emésztőszervrendszer toxinjainak egy része kiürül. A béltisztítás történhet mechanikusan is beöntésekkel, ezt hívjuk colon hydroterápiának. Ezt esetleg gyógynövénykészítmények szedésével egészítik ki.

Az eljárás egyáltalán nem veszélytelen, ellenben előnyökkel sem mindig jár. Sőt, akár kifejezetten veszélyes is lehet: szövődmények alakulhatnak ki, melyek közül a leggyakoribb a nyálkahártya sérülése valamint a test elektrolit-háztartásának felborulása. A colon hydroterápiától remélt pozitív daganatmegelőző hatások nem igazolódtak, ugyanis kutatások szerint nincs hatással a vastagbél jó- vagy éppen rosszindulatú elváltozásaira.


close