Juharszirup diéta

A juharszirup diéta gyakorlatilag egy méregtelenítő kúra, mely a nagyon alacsony energiabevitel miatt fogyasztó hatással is rendelkezik.

A juharszirup diéta vagy kúra egy adagja 2 evőkanál frissen facsart citromléből, 1-2 evőkanál juharszirupból, és ízlés szerint cayenne borsból és egy pohár, azaz 2 dl szénsavmentes ásványvízből áll. Egész nap minimum 2 litert kell fogyasztani a keverékből, és az éhség jelentkezése esetén ebből kell kortyolgatni.

A kúra időtartama ideális esetben tíz nap, de aki bírja, akár két hétre is növelheti ezt az időt. Szilárd tápláléki bevitele tilos, de korlátlanul fogyasztható frissen facsart narancslé, grépfrút, ezek mellett kamilla-, csipkebogyó- és borsmentatea. Méregtelenítő tea javasolt minden este.

A nagyon alacsony kalóriabevitel miatt a jojo-effektus veszélyét jelenti a juharszirup diéta, hiszen a szervezet takarékra kapcsol, és ha újra a régi módon kezd valaki táplálkozni, a leadott kilók kamatosan visszatérnek. Fogyásra egyáltalán nem javasoljuk a juharszirup diétát, helyette a kiegyensúlyozott diéta a hatásos hosszú távon.


Tünetek

close