Ultrahangos zsírbontás

Az ultrahangos zsírbontás egy olyan kezelés, amely során intenzív rezgésbe kerülnek a zsírsejtek, ezáltal rombolódik a bőr alatti zsírréteg. Az ultrahangos zsírbontásnak nem csak előnye, hanem hátrányai is vannak, ezért nem árt az óvatosság.

Az ultrahangos zsírbontás működéséről és hátrányairól az alábbiakban írunk részletesebben.

Sokan nem szeretnének változtatni életvitelükön, könnyű és gyors megoldásra vágynak az elhízás leküzdésekor. A hagyományos fogyókúra egyik jó oldala lehet az életmód megváltoztatása. Ezenkívül azonban léteznek újabb megoldások is, például a plasztikai műtét, ilyen a zsírleszívás is, vagy az ultrahangos zsírbontás, amelyet már kozmetikusok is végeznek, és pénztárcánkat sem viseli meg annyira.

Mit hirdetnek?

Sokszor lehet hallani olyan eljárásról, amely már egy kezelés után is az adott testrész körfogatának két centiméteres csökkenését ígéri. Az ilyen eljárások egyre gyakoribbak nők között. Az ultrahangos zsírbontás nem jár fájdalommal, nem kell feláldozni étkezési szokásainkat, nem kell többet mozognunk. Csupán annyit kell tennünk, hogy kivárjuk, amíg az ultrahangos készülék szétbontja zsírsejtjeinket.

Hogyan működik?

Az ultrahangos zsírbontó készülék kezelőfejének 40,000 Hz-et is elérő frekvenciája a páciens zsírsejtjeit intenzív rezgésbe hozza, majd rengeteg vákuummal teli légzsákot képez. Az ütközések hatására megbomlik a membrán, felhevül a sejtben található víz, a zsír pedig zsírsavra, triglycerine-re bomlik. A kezelés során csak a bőr alatti zsírréteg rombolódik. Az eljárás segítségével fájdalommentesen szabadulhat meg a páciens a felesleges kilóktól.

Melyek a hátrányai?

Az orvosok két szempontból is kritizálták az ultrahangos zsírbontást, kérdőre vonva ezzel annak eredményességét. Mivel felszíni megoldás, csak a test körvonalán jelenik meg változás, a mélyebb, viszcerális zsírrétegek megmaradnak. A fogyás legfontosabb célja pedig éppen ennek a zsírrétegnek az eltüntetése lenne, hiszen ez a zsírréteg befolyásolja a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Másrészt ez az eljárás nem hozza magával az egészségesebb életmód kialakítását, követését, így az egészséges ételek fogyasztása, az aktív életvitel nem válik megszokottá. Így, mivel mindennapjaink ugyanolyan mozgásszegények maradnak, nagy annak az esélye, hogy az ultrahangos zsírbontással leadott kilók újra megjelennek.

A hagyományos fogyókúra összetett, orvosilag bizonyított kezelés, kisebb mennyiségű kalória bevitelével és a testmozgás fokozásával – ez gyorsítja az anyagcserét. Emellett az orvosi eljárás része lehet a gyógyszeres kezelés is. Az ultrahangos zsírbontás ezek mellett csak kiegészítésként alkalmazandó.

A fogyókúra megkezdése előtt mindenképpen konzultáljon szakemberrel. A fogyókúra célja alapvetően az egészség elérése, és nem a kívánt alak kell, hogy legyen.


close