Béltisztítás – méregtelenítés

Napjainkra a béltisztítás és méregtelenítés nagyon fontossá vált, hiszen a modern élet részeként számos új kémiai anyaggal érintkezünk a mindennapjaink során. Sok vegyszer, gyógyszer, finomított élelmiszer kerül a szervezetünkbe, melyek felhalmozódása súlyos problémákhoz vezethet.

Az alábbiakban a méregtelenítés fogalmáról és fontosságáról olvashat, valamint arról, hogy mikor és hogyan ajánlott méregtelenítést végezni

Mi a méregtelenítés?

Méregtelenítés során a méreganyagok kiürülnek a szervezetből vagy semlegesítődnek. A méreganyagok jelentős részét táplálkozással, illetve gyógyszerek formájában visszük be a szervezetbe. A rossz emésztés és a renyhe, nem megfelelő bélmozgás, valamint a helytelen májműködés és kiválasztás hatására a méreganyagok felhalmozódnak.

Mikor van szükség méregtelenítésre?

A méreganyagok felhalmozódását a szervezetben az alábbi tünetek kísérhetik: fejfájás, kimerültség, fájdalom, emésztési probléma, hányinger, székrekedés. Ha ezeket tapasztaljuk, és nem áll a tünetek mögött betegség, méregtelenítő kúrára lehet szükség.

Hogyan méregtelenítsük?

A méregtelenítés folyamatának elengedhetetlen részét képezi a helyes étrend kialakítása és a rendszeres testmozgás. A méregtelenítés során fogyaszthatunk rizst, kölest, tököt, zöldséget, gyümölcsöt és sok vizet. Az édesgyökér nagyszerű béltisztító, enyhe hashajtó hatással bír. A lapu gyökere vizelethajtó és májműködést segítő hatása mellett a bélgázok ellen is hatékonynak bizonyul. Az édesgyökér és a lapugyökér étrendkiegészítő kapszula formájában is kapható.

Tartózkodni kell a következőktől: olajban sült ételek, édességek, tej, hús, telített zsírok, tojás, fehér liszt, diófélék, alkohol, koffein.

Miért fontos a béltisztítás?

A vastagbéltisztítás a méregtelenítés egyik legfontosabb része. A vastagbélen keresztül távozik a méreganyagok jelentős része, ezért a vastagbél renyhe, nem megfelelő működése megmérgezheti a testet. A méregtelenítési program részeként a szakember segítségével végzett vastagbél irrigáció hatékony megoldás, emellett a tisztító diéta és a rosttartalmú táplálékkiegészítők is tisztítják a vastagbelet.

A nem megfelelő béltisztításnak ugyanakkor akár súlyos szövődményei is lehetnek, ezért ha ily módon méregtelenítő kúrába kezd, előtte konzultáljon háziorvosával!


close