Méregtelenítő tea

A méregtelenítő tea – amelynek feladata a szervezet átmosása – többféle lehet. Zöld tea, máriatövis, zsurló, esetleg csalán? Melyiket használjuk?

A méregtelenítés során alapvető a szervezet ”átmosása”, azaz kellő mennyiségű folyadék bejuttatása, így a salakanyagok, méreganyagok könnyebben tudnak mobilizálódni.

A méregtelenítő teák többfélék lehetnek hatóanyagaikat illetően, illetve más-más célszervre hathatnak. A cél az, hogy a méregtelenített szervezetben az immunrendszer működése, a sejtek, szövetek regenerációs képessége is jobb, hatékonyabb legyen.

A leggyakrabban alkalmazott gyógynövények, melyekből méregtelenítő tea készülhet (a teljesség igénye nélkül): zöld tea, csalán, máriatövis, zsurló, pitypang, stb. A gyógyteák sokszor nem veszélytelenek, a gyógyszerekéhez hasonló mellékhatásokat, allergiás reakciókat okozhatnak.

Mielőtt bármilyen gyógynövényt kezdene fogyasztani, feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, háziorvosa véleményét, ha pedig a fogyasztás során szokatlan tünet, rosszullét jelentkezik, hagyja abba a gyógytea fogyasztását és haladéktalanul forduljon orvoshoz.


close