Táplálkozással kapcsolatos kérdések

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

Van egy pár táplálkozással kapcsolatos kérdésem:
A magas rosttartalmú ételek miért jók? Miért jobb a teljes kiőrlésű kenyér? Miért rakódnak le a bélfalra egyes anyagok? Mely anyagok? Hogyan kerülhetjük el ezt? Milyen természetes módon ajánlja a salaktalanítást? A folyamatok pontos mechanikája érdekel, biológus hallgató vagyok, szóval nyugodtan használjon szakkifejezéseket.

2012. 01. 15. | 18:59

Kedves Kérdező!
A magas rosttartalmú ételek segítenek a széklet normális állagának kialakulásában. Így lesz a vastagbélen a béltartalom áthaladása optimális és nem időzik a béltartalom túl sokat a vastagbélben. Ehhez szükséges a megfelelő folyadékfogyasztás is. A teljes kiőrlésű pékárukban magasabb a növényi rost- és ásványi anyag tartalom. A túlzott mértékű egyszerű szénhidrátfogyasztást kell kerülni. A táplálkozás korrekt ismerete miatt vezessen táplálkozási naplót és minden nap számolja ki a bevitt összetevőket. Alkalmazzon probiotikus kúrát. A napi rendszeres mozgás is szükséges az optimális bélműködéshez.

Orvosszakértő 2012. 01. 17. | 17:34
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close